Dobročinný bazar v Klatovech se vydařil. Pomohla i dražba šál FC Bayern Mnichov

14. prosinec 2013

Advent je nejen obdobím příprav na Vánoce, ale také časem solidarity. Bývá pravidelně spojen se sbírkami a dalšími akcemi, jejichž výtěžek jde na dobročinné účely. Například Klatovy před několika lety zavedly tradici dobročinného klášterního bazaru a připravily ho také letos, právě dnes.

Třetí ročník dobročinného bazaru, který si našel už své stálé místo před bývalým dominikánským klášterem, se letos podle organizátorů velmi vydařil. Do bazaru se podařilo shromáždit rukodělné výrobky samotných obyvatel Klatov, například paličkované nebo háčkované dečky, různé svícny a adventní věnce.

Svými výrobky ale přispěly také regionální firmy – například pekaři a uzenáři. K prodeji nabídly své výrobky i děti z Domu dětí a mládeže v Klatovech. Podle prvních odhadů se podařilo jen prodejem darovaných věcí v bazaru získat na 60 tisíc korun.

Výtěžek by mohl přesáhnout 100 tisíc

Vyvrcholením dobročinné akce byla odpolední dražba a dražily se opravdu jedinečné dary. Od fotbalového klubu Bayern Mnichov se vydražilo 11 klubových šál, každá s vetkaným portrétem hráče a jeho vlastnoručním podpisem.

Vyvolávací cena byla pět se korun, nejdráž se prodala šála obránce Bayernu Philippa Lahma za tři tisíce korun. Dražily se ale také například značková vína nebo keramické dílo klatovského umělce Gustava Fifky s názvem Na cestě. Umělec daroval do dražby své dílo podruhé a letos se vydražilo za tři tisíce korun.

Organizátoři klatovského klášterního bazaru předpokládají, že celková částka, která se letos podaří získat opět přesáhne 100 tisíc korun. Výtěžek poputuje na rekonstrukci veřejně přístupné zahrady u Domu dětí a mládeže v Klatovech a na zakoupení kompenzačních pomůcek pro tři klatovské handicapované děti.

Na dobročinném bazaru v Klatovech se dražily i šály hráčů FC Bayern Mnichov
autor: čer
Spustit audio