Držitelé Plzeňské karty starší 55 let mohou čerpat řadu slev

3. říjen 2018 11:22

Spolupráci s celorepublikovým projektem Senior Pas navázala Plzeňská karta. Její držitelé nad 55 let mohou od začátku října čerpat slevy v oblasti zdravotnictví, lázeňství, cestování, ubytování nebo kultury.

Plzeňskou kartu spojenou se Senior Pasem začaly Plzeňské městské dopravní podniky vydávat od začátku října letošního roku, a to na Zákaznických centrech na Denisově nábřeží 12 a Klatovské třídě 12. V případě, že zájemce o Senior Pas je již držitelem Plzeňské karty, není potřeba vystavovat kartu novou, ale zdarma mu bude vydána přelepka na jeho platnou Plzeňskou kartu. „Lidé nemusí žádat o novou Plzeňskou kartu, stačí si zažádat pouze o přelepku buď na zákaznickém centru PMDP, nebo přímo na stránkách Senior Pasu,“ sdělil mluvčí PMDP René Vávro.

Držitelé takto označené Plzeňské karty mohou čerpat slevy až 50 % u zapojených subjektů v celé České republice, partneři jsou například v oblasti zdravotnictví, lázeňství, cestování, ubytování nebo kultury. Kompletní seznam partnerů, rozdělený podle regionů, naleznou zájemci na webových stránkách Senior Pasu. Na Plzeňsku se zapojili například některé optiky, lékárny, jazykové školy, pořadatelé nejrůznějších kurzů i cestovní kanceláře. Zástupci města by rádi nabídku slev rozšířili i na rodiny. „Příští rok chceme spustit projekt Rodinný pas,“ uvedl Petr Náhlík, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová
Spustit audio