Duo Dubnička & Lahoda Revival představí Kabaret

5. duben 2019 16:23

V Divadélu JoNáš v Měšťanské besedě bude k vidění Revival Kabaret Viléma Dubničky a Zdeňka Lahody. Doprovodí ho živá kapela.

V Divadélku JoNáš zažijí diváci kabaret plný vtipných písniček a scének. Mizející českou tradici slavných komediálních dvojic chce obnovit duo Dubnička & Lahoda. Herec a režisér Vilém Dubnička a zpěvák a hudebník Zdeněk Lahoda odehrají svůj Revival Kabaret doprovázený živou kapelou v  premiéře 7. května v 19 hodin.

Tandem Dubnička - Lahoda je ostřílenou autorskou dvojicí, která si zakládá na kreativitě, hravosti, legraci, melodické muzice a hravých textech. Na svém kontě mají za více než deset let společné tvorby desítky vystoupení na společenských akcích, festivalech a v klubech. Nahráli také CD Normálně nezpívám a CD Řemesla nás baví, mají svůj pořad s názvem Napiš hit na youtube Rádia Junior! Část tvorby autorské dvojice je určená dětem, novinka Dubnička Lahoda Revival Kabaret bude ale představením pro dospělé publikum.

„Na živých vystoupeních nás nejvíc baví komunikace s diváky. Rozhodli jsme se proto vytvořit původní pořad, který by písničky a mluvené slovo přirozeně propojoval,“ řekl autor textů Vilém Dubnička, který hrál deset let v činohře Divadla J. K. Tyla v Plzni, pak se stal režisérem a založil festival Divadelní léto pod plzeňským nebem. Moderuje pořad Cyklotoulky/Běžkotoulky na ČT Sport, je na volné noze, hraje, zpívá a píše písničky. Autorem hudby je Zdeněk Lahoda. Ten více než deset let zpíval v opeře Divadla J. K. Tyla v Plzni, založil mužské vokální kvinteto Hlasoplet, Sdružení Ty a Já a dětský sbor Lahoda.

Hudební složku Dubnička Lahoda Revival Kabaretu posílí další čtyři muzikanti: David Vaňáč (klávesy), Miroslav Lahoda (bicí), David Kovář (saxofon a klarinet), Štěpán Váňa (kontrabas). „Rádi bychom v našem kabaretu nabídli divákům pěkný, plný zvuk, a tak jsme oslovili své dlouholeté kamarády, skvělé muzikanty se smyslem pro humor. Vznikla tak originální čarozvučná kabaretní kapela, kterou bude možné slyšet pouze v našich představeních," uvedl Lahoda.

autor: Michaela Svobodová
Spustit audio