Eurocentrum v Plzni otevírá dveře občanům i neziskovým organizacím

9. říjen 2006

Regionální Eurocentrum pro Plzeňský kraj se otevírá/ 9.10./ v centru Plzně. Kancelář vedle radnice nabídne občanům a neziskovým organizacím veškeré evropské informace. Například jednotný informační systém o Evropské unii - internetový portál Euroskop.cz, nebo bezplatnou telefonní linku Eurofon s číslem 800 200 200. Eurocentra postupně zřizuje ve dvanácti českých regionech vláda, která bude financovat i jejich chod. Do projektu partnerskou smlouvou vstoupilo i město Plzeň.

Jedenáct let fungující Euro Info Centrum (EIC), které v Plzni zastřešuje BIC (Podnikatelské inovační centrum), vznik Eurocentra vítá. Považuje ho za partnera orientovaného na občany a studenty, kteří dříve docházeli se svými otázkami do EIC, které je zaměřeno výhradně na podnikatele.

Logo

Podle primátora Miroslava Kalouse, pomůže Eurocentrum i podnikatelům k přípravě projektů pro čerpání peněz z EU. Občanům poskytne kromě informačních materiálů přímé kontakty a elektronickou poštu. Bude pořádat besedy, semináře o EU zejména pro studenty základních a středních škol. S univerzitou bude spolupracovat na projektech a stážích.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio