Exkurze na letiště v Praze aneb výlet do míst, kde zaměstnávají i dravé ptáky

5. duben 2017
Česko – země neznámá

Pokud na Letiště Václava Havla v Praze-Ruzyni jedete někoho vyzvednout, můžete využít zajímavé možnosti, jak si čekání zkrátit. Navštívit aktuální výstavu, zajít do letištního kina, zahrát si na piano nebo se podívat na odlety a přílety letadel z vyhlídkové terasy.

Ale na letiště můžete přijet i v případě, že zrovna na nikoho nečekáte. Stačí si vybrat některou z prohlídek do „zákulisí“ a uvidíte, co zůstává zrakům běžných cestujících skryto.

Letiště Václava Havla Praha nabízí totiž exkurze do neveřejných prostor letiště pro jednotlivce i organizované skupiny zájemců. Také pro maminky s dětmi nebo seniory. V rámci prohlídek se dostanete do míst, kam cestující nemají přístup.

Poznáte pracovní zázemí mnoha zajímavých profesí, uvidíte provoz na odbavovacích plochách, seznámíte se s dráhovým systémem, dostanete se do těsné blízkosti letadel, do terminálů a salónků.

Poznáte nejmodernější stanici Hasičského záchranného sboru podniku v České republice, hangár F či opravárenské centrum pro letadla. A také uslyšíte, kdo zajišťuje takzvanou biologickou ochranu letiště – tedy jinými slovy, kdo hlídá, aby se letadla ve vzduchu nesrazila s letícími ptáky.

Můžete si vybrat z pěti prohlídkových tras, které jsou vhodné pro různé věkové kategorie a vždy přizpůsobené zájmům a věku účastníků. Speciální exkurze nabízí letiště pro fotografy-amatéry, kteří mohou fotografovat nejen z autobusu, ale i z něj vystoupit a fotit poblíž dráhy.

Aplikace odmrazovací kapaliny před odletem

V roce 2011 byly exkurze na Letišti Václava Havla Praha veřejností vyhodnoceny jako druhý nejoblíbenější turistický cíl v Praze a okolí, a umístily se i v první desítce v rámci celé České republiky v prestižní soutěži agentury CzechTourism.

Podrobnosti najdete na www.prg.aero, kde si můžete rezervovat termín exkurze.

Spustit audio