Fakulta pedagogická Západočeské univerzity získala novou akreditaci

17. květen 2007

Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni získala nově akreditaci na navazující dvouleté magisterské studium Učitelství pro střední školy v kombinacích anglického jazyka s výtvarnou, hudební a tělesnou výchovou a dále v kombinaci angličtiny s německým jazykem a angličtiny s občanskou výchovou. Podle informace mluvčího fakulty Josefa Kepky, zájemci o studium, kteří jsou absolventy minimálně bakalářského studia, se mohou přihlásit písemně nebo elektronicky do 15. června.

Přijímací zkoušky budou skládat z obou aprobačních předmětů podle vybrané kombinace a z pedagogiky a psychologie o dva měsíce později, tedy 15. srpna. Přihlášení studenti mohou před přijímacími zkouškami využít zdarma konzultací, které poskytují učitelé kateder fakulty v rámci projektu Redukce bariér při získávání učitelského vzdělání. Projekt je spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropského sociálního fondu.

Fakulta pedagogická má zhruba 3000 studentů. V letošním roce eviduje kolem 5500 přihlášek ke studiu. Přijímat bude přibližně 1000 nejlepších.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio