Festival DEPOvLETU zahájil svůj čtvrtý ročník s Mirkou Novak

19. červenec 2023 08:35

Na nádvoří kulturní a kreativní zóny DEPO2015 začal 4. ročník hudebního festivalu DEPOvLETU. Prvním vystupujícím byla vokalistka Mirka Novak, která překvapila diváky svým uměním s elektronickým zařízením Loop Station. Návštěvníci si mohou na festivalu užít rozmanitou paletu folkové, bluesové a rockové hudby.

Začal festival DEPO V LETU, který zahájila sušicko-plzeňská vokalistka Mirka Novak. Představila se se svým sólovým projektem. Na pódiu se ukázala s Loop Station, neboli s elektronickým zařízením, na kterém interpret tvoří zvukové smyčky. Její album je bez textu. „Je to kombinace veškeré hudby, co mě ovlivnila, takže tam najdeme i prvky world music nebo groove, funk, soul a gospel. Takže kombinace všeho a bez textu,“ popsala Mirka Novak.

Minulý rok křtila Mirka své nové album Malbum. Inspiraci ke své hudbě čerpá z toho, co slyší kolem sebe, ale i z vlastní mluvy, intonace, nálad, barev a emocí. „Jsem zároveň hlasový kouč a zkoumám hlas ve všech jeho barvách a myslím si, že každá barva hlasu, kterou vydáme, je krásná, naše a je přijatelná,“ doplnila. Malbum by tedy mělo vzdát hold našemu hlasu v jakékoliv jeho podobě.

Festival potrvá do 5. srpna

V následujících dnech přivítá festival například Báru Zmekovou, Jiřího Schmitzera nebo také Václava Koubka. Nejbližší vystoupení bude již ve středu 19. 7., kdy se na nádvoří plzeňského DEPA představí swingový kvintet Anna, Henri & amis.

„Cítíme, že se vrací trend písničkářů a menších uskupení, a tak jsme to postavili na větší komornosti,“ vysvětlil organizátor Ricardo Delfino. Celý festival je pak tomu přizpůsoben. Umělci jsou blízko divákům, a proto je možné si plně vychutnat prožitek, který chce umělec jak textem, tak hudbou předat.

autoři: Anděla Blažková , Iva Štěpánková
Spustit audio