Festival Miluj svůj život, Hradozámecké léto na Švihově nebo Barokní dny v Tachově - to jsou akce pro následující víkend

13. červenec 2018 10:45

Před námi je další prázdninový víkend. A pokud se zrovna nechystáte na dovolenou, možná vám přijde vhod pár tipů na sobotní a nedělní akce, které se chystají v Plzeňském kraji.

V Plzni na Městské plovárně u řeky Radbuzy se v sobotu uskuteční poslední Plovárenské dny. Nabídnou divadelní představení a rozmanité workshopy, ale i site-specific operu vytvořenou na míru Plovárně a večerní koncert. Zároveň bude fungovat půjčovna lodiček a paddleboardů nebo převozník.

Ti, kteří mají rádi tajemno, můžou ode dneška zajít na Mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů Miluj svůj život, jenž se tradičně koná v Plzni na Skvrňanech. Během tří dnů se tam představí téměř 150 účinkujících a lektorů z České republiky a ze zahraničí. Součástí akce jsou zajímavé přednášky, koncerty, besedy, cvičení a mnoho dalších programů z oblasti zdravého životního stylu a ezoteriky.

Cesta do minulosti na Dny baroka nebo noční výprava na Kašperku

Milovníci historie se můžou vypravit na Barokní dny v Tachově. Dneska se na zahradě Muzea Českého lesa bude konat Barokní klášterní slavnost, na které si návštěvníci můžou vyzkoušet poznávání barokních vůní, zkusit si různé dobové tance a bude tam i barokní kolotoč.

 V sobotu pak ožije prostor jízdárny ve Světcích, a to netradičním představením v humorném duchu na motivy života hraběte Šporka a neděle přinese už třetí koncert z cyklu Dveře jízdárny dokořán. Věnovaný bude Antoniu Vivaldimu.

Hrad Kašperk pořádá tradiční noční prohlídky, které pro velký úspěch budou opět na téma Po stopách hejtmana Jana Prechta, v Bezdružicích na Tachovsku se konají Pivní slavnosti a město Úterý pořádá tradiční letní Úterský jarmark.

V neděli se odehraje jedna velmi významná akce pro Český rozhlas Plzeň

Je to Hradozámecké léto, které tentokrát zavítá na vodní hrad Švihov. Začíná se od 12 hodin na nádvoří hradu a je to akce pro malé i velké, kterou budou provázet Vladimír Šťovíček spolu s Patrikem Rozehnalem. V průběhu odpoledne si návštěvníci užijí speciální prohlídky hradu s hercem a režisérem Ondřejem Kepkou, projížďky na koních, ukázky řemesel, soutěže a pestrý hudební program. Zazpívá například Jakub Smolík nebo Petra Černocká. Mezi 13. a 14. hodinou bude Hradozámecké léto vysílat Český rozhlas Plzeň v přímém přenosu.

autoři: Jana Kosová , jik
Spustit audio