Fotbalový Baník Sokolov chce v nové sezóně bojovat o místa v horní polovině tabulky

3. červenec 2017

Nový asistent, hráči, ale i trávník nebo začátky zápasů. Sokolovský Baník se před další fotbalovou sezónou ve druhé lize mění. Něco ale zůstává stejné, navzdory hodně nepovedenému minulému ročníku, kdy Západočechům hrozil dokonce sestup do třetí ligy.

Zpátky mezi druholigovou elitu má Baníku pomoci nový asistent Pavel Horváth, který bude tvořit tandem se sportovním manažerem a zároveň hlavním koučem Vítězslavem Hejretem. Do Sokolova dorazilo i několik posil, například hrotový útočník František Dvořák z třetiligového FK Tachov a také Adam Ševčík, odchovanec Olomouce, který naposledy působil ve Frýdku-Místku.

„Dále máme na zkoušku mladé juniory z Viktorie Plzeň, Nikolu Vukajloviče a pokračuje Provod. Pohybovat se v horní polovině tabulky druhé nejvyšší soutěže a zároveň vychovávat mládež nejen pro A-tým, ale i pro mládežnické prezentace. Tento cíl bychom chtěli opět naplnit," shrnul šéf Baníku Tomáš Provazník.

Hra Baníku si zatím sedá. V přípravě Sokolov nejprve porazil Františkovy Lázně, pak prohrál s německým Chemnitzem a naposledy s plzeňskou Viktorií těsně 2:3.

„S Chemnitzem jsme hráli v podstatě celý zápas v deseti lidech. Měli jsme tam možnost dvou střídání, protože jsme měli hodně hráčů zraněných, kteří se postupně vracejí. Jeden z mých úkolů je připravit ty kluky, nebo pomoct těm klukům, aby si mohli zkusit zahrát první ligu. Takže měli veliké srovnání a bez nějakého zhlédnutí záznamu jsem přesvědčený o tom, že někteří ti kluci na tu ligu mají," zhodnotil Pavel Horváth.

Sokolovský Baník je podle Horvátha pro mladé fotbalisty dobrou školou

Příchodem Pavla Horvátha z Plzně se možná ještě o něco víc utuží spolupráce mezi Baníkem Sokolov a plzeňskou Viktorií. Propojováním klubů by to ale Pavel Horváth nenazval. Podle něj je klub jako Sokolov ideální pro hráče, kteří projdou dorosteneckým věkem, ale jejich výkony nejsou dostatečné pro první ligu.

„Můžeme říct Domažlice, Sokolov, ČFL, druhá liga. Ti kluci se musí někde omlátit, pokud na to v osmnácti nemají a já si myslím, že zrovna Sokolov s těmi podmínkami, které tam jsou, je úplně ideální," uvedl Horváth.

Hráče Baníku čeká v tomto týdnu soustředění ve Františkových Lázních, během kterého také sehrají přípravné dva zápasy. Už v úterý 4. července proti Bayernu Hof, sobotním soupeřem pak bude Auerbach.

autoři: Směna ČRo Plzeň , jnm
Spustit audio