Fotbalový titul se po dvou letech vrací do Plzně

1. červen 2013

Fotbalový titul putuje po roční přestávce znovu do Plzně. Ve 30. kole Gambrinus ligy si hladce poradila s Hradcem Králové 3:0. Na výsledku letošního ročníku nic nezměnila ani výhra Sparty nad Duklou 2:0. Pražené zaostali za Západočechy v konečném pořadí od dva body.

Plzeňští fotbalisté vykročili proti odevzdanému soupeři za potřebným vítězstvím hned od výkopu a do vedení se dostali hned při prvním pobytu před hradeckou brankou. Střelou zpoza šestnáctky se trefil Darida.V 10. minutě ho po rohovém kopu hlavou napodobil stoper Procházka a od té chvíle nebyl na deštěme silně podmáčeném trávníku prakticky o co hrát.

Domácí hostujícího gólmana Kozáčika výrazněji neohrozili, naopak ve druhém poločase naladil na mistrovskou oslavu třetím gólem Čišovský. Pavel Vrba se tak stal prvním trenérem, který získal dva tituly s mimopražským klubem.

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 1. Darida, 10. Procházka, 48. Čišovský. Rozhodčí: Bílek - Tacina, Hájek. ŽK: Plašil, Štěpán - Rajtoral. Diváci: 5250.

Dukla nebyla na Letné pouhým sparing partnerem. V obou poločasech držela s domácími krok, v tom druhém byla do konce o dost aktivnější. Jenže góly dávali jen hráči Sparty.

V 15. minutě poslal letenský klub do vedení z přímého kopu Vácha, v 68. minutě zužitkoval přihrávku Kadeřábka Kadlec, a stejný hráč se prosadil i naposledy, 4 minuty před závěrečným hvizdem.

Sparta Praha - Dukla Praha 3:0 (1:0)

Branky: 68. a 86. Kadlec, 15. Vácha. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Filípek. ŽK: Matějovský - Berger, Božič. Diváci: 12.355.

V dalších zápasech posledního kola prohrála Ostrava s Jablonec 0:1, Mladá Boleslav s Teplicemi 0:4, Brno se Slováckem 1:3, Olomouc porazila České Budějovice 1:0, Jihlava Slavii 3:1 a Liberec remizoval s Příbramí 1:1.



autor: špo
Spustit audio