Haas Chanovice dodal domky pro olympiádu a rozšiřuje výrobu

30. srpen 2005

Haas Chanovice dodal do Itálie domky pro olympijské městečko. Hrubé stavby všech devadesáti domků stojí, všechny budou předány v termínu v říjnu. Exkluzivní rustikální domky charakteru čtyřhvězdičkového hotelu mají 205 bytových jednotek po 100 metrech čtverečních. Po skončení olympijských her bude hotelový komplex využíván jako rekreační, zejména pro zimní turistiku.

Zimní olympijské hry v Turíně se konají v únoru. V alpském rekreačním centru Pragelato bude centrum lyžařských disciplín v klasickém a běžeckém lyžování a ve skocích.

Výroba 35 základních typů dřevěných domků tvoří trvale 30 procent celkových tržeb chanovického závodu. Zakázka pro Pragelato je největší soustředěnou dodávkou Haasu. Získala jí mateřská firma a vyrábí se v Chanovicích, největším závodu skupiny s 3500 lidmi. Ceny typových dřevěných domků z Chanovic se pohybují v ČR od 1,5 milionu korun výše, v průměru kolem dvou milionů. Jedno až trojdomky pro Itálii jsou větší a členitější.

Logo

V současné době přijímá Haas Fertigbau Chanovice padesát nových dělníků do dvou nových hal, v nichž zahajuje zkušební provoz. Výrobce dřevostaveb a dřevěných prvků přijme příští rok dalších 50 pracovníků a do dvou let jich chce mít 750.

Dvě nové haly stály 300 milionů korun. První je na lepené vazníky pro průmyslové stavby. V Chanovicích firma rozšíří výrobu z mateřského závodu v německém Falkenbergu. Nákladnější pilařský provoz nahradí starou pilu a zajistí růst všech ostatních výrob.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio