Hlasujte pro nejlepší stavbu roku v Karlovarském kraji

6. červen 2024

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary ve spolupráci s Karlovarským krajem a městem Karlovy Vary zahájily už 23. ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje. Výsledky budou ke konci června.

18:04Cílem soutěže je seznámit širokou odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví. Do soutěže lze přihlásit novostavby nebo rekonstrukce budov a veřejných prostor i interiéry staveb dokončené v předchozích 3 letech. Zároveň je možno přihlásit projekty, urbanistické a architektonické studie připravované k realizaci za období uplynulých 5 let.

Jak uvedla za pořadatele Anna Vlášková veřejné internetové hlasování potrvá do 18. června 2024. Podrobnosti najdou zájemci na webu stavbykarlovarska.cz.

Stavby a projekty bude jako každý rok hodnotit odborná porota a veřejnost. Samostatně pak bude udělena cena Ministerstva průmyslu a obchodu, cena hejtmana Karlovarského kraje a cena primátorky města Karlovy Vary. V uplynulých 22 letech se v rámci soutěže představilo na 630 staveb a návrhů.

O přízeň odborné poroty i široké veřejnosti v soutěži Stavby Karlovarského kraje bude letos usilovat i 6 projektů Karlovarského kraje. Půjde například o revitalizaci Císařských lázní, rekonstrukci Domova se zvláštním režimem Matyáš v Nejdku nebo výstavbě Karlovarského inovačního centra.

autoři: Zlata Kinská , nkr
Spustit audio