Hracholusky navštívili policejní preventisté

24. červenec 2023 22:42, aktualizováno

Na kempy kolem přehrady Hracholusky u Plzně i na samotnou vodní nádrž se o víkendu zaměřili policejní preventisté v rámci akce s názvem Bezpečně u vody. Rekreanty nebo lidi na loďkách upozorňovali, co by se jim při troše neopatrnosti na souši i vodě mohlo stát.

Jak se chovat bezpečně u vody a zbytečně neriskovat – to lidem i letos radí policejní preventisté. Během léta kontrolují koupaliště, přehrady nebo kempy po celé republice. Zamířili také na přehradu Hracholusky u Plzně a varovali před možnými riziky rekreanty nebo pasažéry na loďkách. Na vodě se policisté zaměřili primárně na lodě, zda mají v pořádku potřebné doklady, a také na doklady vůdců plavidel. Případně kontrolovali, zda vůdce plavidla není pod vlivem alkoholu, jestli děti mají nasazené záchranné vesty a podobně. Zároveň dohlíželi na plavce a například na to, jestli nezasahují do plavební dráhy, kde nemají co dělat.

Břeh přehrady obcházeli policejní preventisté, kteří si povídali s návštěvníky kempu a probírali s nimi, na co by si měli dát pozor. Následně lidem předali drobné dárky. Policisté rekreační oblast Hracholusky i mimo preventivní akce kontrolují pravidelně. Na obchůzku se vydají třeba v případě vyššího počtu návštěvníků.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio