Hurá na Švihov. Budeme vám tam dělat společnost

4. červenec 2018

V rámci projektu Hradozámecké léto se 15. července uskuteční na nádvoří vodního hradu Švihov zábavní akce pro malé i velké, kterou vás provede náš moderátor Vladimír Šťovíček spolu s Patrikem Rozehnalem.

V průběhu odpoledne vám nabídneme například speciální prohlídky hradu s hercem a režisérem Ondřejem Kepkou, projížďky na koních, ukázky řemesel, soutěže a pestrý hudební program. Uslyšíte například oblíbeného Jakuba Smolíka nebo „Saxanu“ Petru Černockou. Startujeme ve 12 hodin.

Hudební program:

12:00-13:00 Jana Chládková a skupina PONTIAC
13:00-14:00 přímý přenos Českého rozhlasu Plzeň
14:00-14:30 Jakub Smolík
14:30-15:00 Petra Černocká
15:00-15:30 Marcel Zmožek
15:30-16:00 Jana Chládková a skupina PONTIAC

„Projekt Hradozámecké léto je soutěží doprovázenou osmi kulturními akcemi na hradech a zámcích Národního památkového ústavu. A my jsme moc rádi, že jsme se domluvili s kastelánem vodního hradu Švihov Lukášem Bojčukem a můžeme odpoledne pro vás, naše posluchače, uspořádat právě na ,Popelčině hradu‘,“ přibližuje akci manažerka komunikace Českého rozhlasu Plzeň Hana Plassová.

Soutěžte s námi!

Hradozámecké léto je prázdninová soutěž regionálních stanic Českého rozhlasu pořádaná ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, do které je zapojeno 98 hradů, zámků, klášterů a zřícenin. Jejich seznam najdete na adrese hradozameckeleto.cz

V prostorách těchto objektů bude v době od 1. 7. do 31. 8. 2018 umístěn stojan opatřený na jedné straně plakátem s logem soutěže a na druhé straně plakátem se stručnými pravidly. Úkolem účastníka soutěže bude se u plakátu s logem soutěže vyfotit a tuto fotku zaslat na e-mailovou adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz .

Každou neděli (od 8. 7. do 26. 8. 2018, vždy mezi 13. a 14. hodinou) pak vylosujeme, ve vysílání regionálních stanic při přímém přenosu z vybraného hradu či zámku, ze všech došlých fotek 10 výherců, kteří od nás obdrží speciální ceny s logem soutěže (batohy, trička, deky, chladící tašky, svítilny, termohrnky, termosky). Finálové losování proběhne 2. 9. ve stejném čase, ze kterého vzejdou tři výherci těchto hlavních cen: 

1. cena:
Volná vstupenka pro dvě osoby na všechny objekty ve správě Národního památkového ústavu na turistickou sezonu 2019 + digitální fotoaparát.

2. cena:
Zámecká večeře s Naďou Konvalinkovou + digitální fotoaparát.

3. cena:
Noční prohlídka hradu spojená s číší vína + digitální fotoaparát.

V rámci každého přímého přenosu také proběhne vědomostní posluchačská soutěž o digitální fotoaparát věnovaná navštívenému objektu.

Objekty zapojené do soutěže budou představeny ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu v rámci pořadu Česko – země neznámá, každý prázdninový všední den mezi 13. a 14. hodinou.

Hradozámecké léto na vodním hradě Švihov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka