Kadlec se z Fenerbahce vrací do Sparty, Bakoš jde z Liberce do Plzně

18. květen 2016

Reprezentační obránce Michal Kadlec se vrací do Sparty. Jednatřicetiletý český fotbalista, kterému po sezoně skončila smlouva ve Fenerbahce Istanbul, se s letenským klubem dohodl na tříletém kontraktu. Pražský celek o tom informoval na svých internetových stránkách. Do Plzně se zase vrací útočník Marek Bakoš.

„Měl jsem možnost zůstat ve Fenerbahce, přišly nabídky z Bundesligy nebo z Francie. A to i přesto, že jsme nikterak nerozhazovali sítě,“ uvedl Kadlec na klubovém webu.

„Jenže já věděl, že chci jít zpátky domů, zpátky do Sparty. Velkou roli hrála taky rodina a přátelé, přeci jen už jsem v zahraničí dlouho,“ dodal.

„Jsme rádi, že se Michal rozhodl vedle jiných nabídek právě pro Spartu. Věříme, že bude velkou posilou naší defenzivy a jeho zkušenosti nám pomohou především v kvalifikaci o Ligu mistrů,“ uvedl k první posile na nadcházející sezonu generální ředitel českého vicemistra Adam Kotalík.

Kadlec působil ve Spartě po příchodu ze Slovácka v letech 2005 až 2008 a získal s klubem dva mistrovské tituly. Poté syn vicemistra Evropy z roku 1996 Miroslava Kadlece zamířil do Bayeru Leverkusen, kde strávil pět let.

Od roku 2013 nastupoval za Fenerbahce, se kterým předloni vyhrál tureckou ligu. V české reprezentaci má Kadlec na kontě 63 zápasů a osm branek.

Na Letnou by se mohl vrátit také záložník Tomáš Rosický, který po deseti letech skončil v Arsenalu. O budoucnosti 35letého reprezentačního kapitána a bývalého hráče Borussie Dortmund by se mělo rozhodnout po letním mistrovství Evropy.

Bakoše lákal do Plzně i Ďuriš

Vedle Sparty dnes posílil i druhý nejlepší klub uplynulé sezony fotbalové Synot ligy. Do mistrovské Plzně se totiž vrací 33letý slovenský útočník Marek Bakoš, který skončil v Liberci a s Viktorií podepsal smlouvu na dva roky.

Ve 28 zápasech Slovanu vstřelil 12 branek a stal se jednou z největších hvězd Severočechů. Do Plzně lákalo Bakoše vedení klubu i někteří spoluhráči, třeba útočník Michal Ďuriš.

„Asi se nebojí o svůj post, ale k mému překvapení mi to doporučoval. Byl a je rád, že jsem v Plzni, těšíme se na to, že tu budeme spolu – uvidíme, do kdy – a že Slováci budou pro Plzeň dělat to, co doposud, a že Plzeň bude ráda, že je má,“ řekl slovenský útočník.

V plzeňském dresu odehrál Marek Bakoš 132 ligových zápasů, během kterých nastřílel 44 branek.

Plzeň představila jako první posilu klubu pro nadcházející sezonu Marka Bakoše (vpravo)
autoři: ČRo , jnm | zdroj: ČTK
Spustit audio