Karlovarská radnice chystá změny v dopravě na Čertově ostrově

Vedení magistrátu v Karlových Varech si neví rady jak vyřešit dopravní situaci v lokalitě Čertova ostrova a připravují proto změny v dopravě na území této rezidenční čtvrti, která je trvale přetížena automobilovým provozem. Řidiči, pokud chtějí zaparkovat, míří právě na ,,Čerťák", protože za odstavené auto nemusí nikomu platit. To se ale nelíbí místním občanům. Obyvatelé čtvrti si opakovaně stěžují, že nemají kde odstavit svá vozidla. Sepsali proto stížnost, se kterou se obrátili na karlovarskou radnici.

Aby magistrát zjistil, čí automobily vlastně parkují na Čertově ostrově, udělá tady rozsáhlý průzkum. Po několik týdnů proto bude kontrolovat státní poznávací značky parkujících vozidel. Pokud se skutečně prokáže, že převládají cizí, Čertův ostrov, nebo jeho část bude uzavřena. Parkovat by tu pak bylo možné pouze na základě povolení vydaného magistrátem pro místní obyvatele.

parkoviště automobilů

Špatnou dopravní situaci mělo alespoň z části vyřešit nové záchytné parkoviště v nedalekém areálu bývalé mlékárny. Otevřeno je od loňského října a za hodinu stání v době od 08:00 do 18:00 tu motoristé zaplatí jen 15 korun. To je nejméně ve městě. Ani to ale nepomohlo a parkoviště je dlouhodobě poloprázdné. Řidiči raději krouží dlouhé minuty ulicemi Čertova ostrova, než by zajeli na parkoviště a zaplatili. Podle náměstka primátora Petra Keřky situaci opravdu nakonec zřejmě vyřeší dopravní omezení na Čertově ostrově.

Spustit audio