Karlovarské infocentrum chystá otevření počítačového kiosku

Speciální počítač za čtvrt milionu korun s velkým dotykovým displejem už brzy najdou návštěvníci Karlových Varů v prostorách Vřídelní kolonády. S jeho pomocí se dostanou do databází o ubytování, kultuře, léčivých pramenech a dalších zajímavostech souvisejících s městem. Potřebné údaje si budou moci vytisknout ve čtyřech jazycích. Karlovarské Infocentrum otevře počítačový kiosek patrně už koncem března.

Využívání počítače bude bezplatné, ovšem k dispozici bude pouze v době, kdy je kolonáda přístupná. Hosté určitě přivítají, že součástí zařízení bude také tiskárna. Údaje budou ve čtyřech jazykových mutacích. A to v češtině, ruštině, němčině a angličtině.

Infocentrum už speciální odolný počítač v hodnotě kolem 260.000 korun má, nyní se dokončuje jeho program. Veškeré údaje budou aktualizovat pracovníci Infocentra, kteří budou s kioskem přímo propojeni ze svého pracoviště. Původně měl stát počítačový kiosek pod širým nebem, aby byl turistům volně přístupný nepřetržitě. Od záměru se ale muselo ustoupit, protože počítač by mohl příliš trpět vlivy počasí a objevily se také obavy z vandalů.

U počítače
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio