Karlovarské Vřídlo možná bude přístupné i večer

Prázdninový bonus připravila pro obyvatele a návštěvníky Karlových Varů Správa kolonád. Až do konce týdne bude prodloužena návštěvní doba hlavní Vřídelní kolonády, která není běžně otevřena pro veřejnost. Otevírána je kvůli pitným kůrám od brzkého rána a v 19 hodin se obvykle zavírá. Pokud bude o návštěvu promenádních prostor zájem i ve večerních hodinách, není vyloučeno, že nová otevírací doba bude zavedena trvale.

Uzavírání objektu na noc je nutné kvůli údržbě areálu a také podzemních vedení léčivých vod. Správa kolonád teď přišla se zkušebním experimentem a kolonádní stavbu až do neděle otevře do 22 hodin. To znamená, že o plné tři hodiny prodlouží otevírací dobu. Jde sice o jakýsi prázdninový dárek pro obyvatele a návštěvníky města, ale zároveň si Správa kolonád vyzkouší, jak budou mít lidé o večerní návštěvu Vřídla zájem.Správa kolonád také reagovala na podněty občanů i nájemců prodejních stánků uvnitř kolonádní haly. Pokud bude zájem velký, od příští sezóny správa kolonád otevírací dobu upraví nastálo.

Vřídelní kolonáda - K.Vary

Do 22.hodiny ale samozřejmě nebudou otevřeny všechny kolonádní prostory. Veřejnosti bude přístupný pouze hlavní sál s gejzírem Vřídlo a přilehlá hala se sochou Hygie. Další prostory budou kvůli nutné údržbě pramenů a úklidu nepřístupné. Pacientům by to nemělo vadit, protože pitné kůry už ve večerních hodinách doporučovány nejsou. Ještě je nutné říci, že pobytu ve večerní kolonádě si dosud mohli užívat zejména návštěvníci výjimečných slavnostních příležitostí, jako třeba placených firemních akcí anebo večírků filmového festivalu. Teď si mohou atmosféru místa vyzkoušet i běžní návštěvníci města. Zatím ale jen zkušebně do konce tohoto týdne.

autor: zdt
Spustit audio