Karlovarský Národní dům se stane centrem kongresové a obchodní turistiky

Národní dům v Karlových Varech, který loni od magistrátu získala společnost Eldoto, se nebude rekonstruovat po etapách, ale najednou. Cílem je vybudování hotelu pro kongresovou a obchodní turistiku. Vyplývá to z optimalizované studie, kterou zástupci firmy představili karlovarským zastupitelům.

Hlavní změnou proti původním předpokladům je změna kapacity hotelu. Kdyby byl hotel jen v původní části objektu, tak by měl zhruba 75 pokojů. Při rozšíření to bude něco kolem 150 nebo 170 pokojů. Stavební práce by měly být hotovy už na počátku roku 2009.

Hlavní architekt projektu Jan Fousek se domnívá, že díky tomu, že projekt byl uchopen jako celek, stavba nového objektu i rekonstrukce staré budovy proběhne najednou, což částečně zkrátí dobu stavebních prací. Novostavba je nedílnou součástí a to umožnilo přesunout recepci, uvolnit vstupní podlaží a rozšířit tak vstupní prostory pro kavárny nebo restaurace.

domy v Karlových Varech

Jasno už má investor i v zaměření hotelu. Ten se má orientovat na kongresovou a obchodní turistiku, což je segment, který v Karlových Varech v současné době chybí. Upravený projekt už nepočítá s vybudováním multikina. V sále Orfeum ale bude promítací sál, který bude k dispozici i pro festivalové projekce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio