Každé pondělí se mohou návštěvníci Sušice vydat na komentované prohlídky

18. srpen 2014

V rámci prohlídky se návštěvníci podívají do jindy nepřístupných prostorů. Stačí, když přijdou v pondělí dopoledne v deset nebo odpoledne ve dvě před radnici v Sušici, kde už bude čekat průvodkyně.

„V pondělí jsou památky zavřené, tak nás napadlo organizovat prohlídky právě tento den. Dopolední je zaměřená na centrum města Sušice a odpolední na církevní památky,“ říká Jana Šímová z infocentra.

„Během dopolední prohlídky se návštěvníci nejvíce těší na mechanický betlém. Z náměstí se pak pokračuje na židovský hřbitov. Odpolední prohlídka vede po křížové cestě na Andělíček a na závěr se návštěvníci podívají do děkanského kostela svatého Václava,“ upřesňuje prohlídku průvodkyně Karolína Hubáčková.

Sušice otevře své jindy nepřístupné prostory kaple Anděla Strážce, hřbitovního kostela Panny Marie, do kostela svatého Felixe a Starý židovský hřbitov.

Prohlídky jsou zdarma a lidé se na ně nemusí hlásit předem.

Návštěvníkům se líbí, že můžou městem projít třeba stokrát, a přesto ho pokaždé uvidí úplně jinýma očima. I když původně vznikly hlavně pro návštěvníky města, nakonec se jich ve velké míře účastní i místní.

Šanci projít si Sušici a dozvědět se o ní něco zajímavého mají místní i turisti každé pondělí.

autor: en
Spustit audio