Když se zelenina grilováním zbaví vody, vynikne její přirozená chuť
Zkoušeli jste grilovat sezónní zeleninu? Cibuli, mrkev, červenou řepu, fazolky, dýně, brambory? Martin Havlík, učitel odborných předmětů Hotelové školy v Plzni u Borského parku a také šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná poradí jak na to.
Při grilování osolte zeleninu až na konci. Při teplotě nad 60 st. C sůl zeleninu pokazí - ztratí barvu, zešedne a pustí vodu," říká Martin Havlík, učitel odborných předmětů Hotelové školy v Plzni u Borského parku a také šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná. Poslechněte si i další rady pro grilování zeleniny, třeba mrkve nebo celeru.
Z jablek, hrušek, švestek z Vašich zahrad můžete mít výborné zavařeniny, kompoty, mošt ale také výjimečnou ovocnou pálenku. Problematikou přeměny ovoce na alkohol Vás provede Václav Šitner, čestný prezident Unie destilatérů České republiky a také majitel ovocné pálenice a pivovaru v Blatné.
Máte na chalupě červotoče? Jak s ním bojovat? Poradí Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení. Přidá také rady, jak zabezpečit před nenechavci naše chalupy a chaty, pokud na ně celoročně pravidelně nedojíždíme.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.