Kuře na moravance

podle Lukáše Kanty, šéfkuchaře plzeňské restaurace Alfa

Ingredience
  • 2 kuřecí stehna
  • 2 skleničky moravanky
  • 150 g kečupu
  • worchester
  • sójová omáčka
  • sůl a grilovací koření

Kuřecí stehna ochutíme solí a grilovacím kořením. Dáme je péci do trouby rozpálené na 160 stupňů. Mírně podlitá pečeme zhruba 40 minut. Na omáčku použijeme 2 skleničky Moravanky, kterou zbavíme láku. Okurky, cibulky a feferonky překrájíme, zastříkneme worchestrem a sójovou omáčkou, přidáme kečup a vzniklou hmotu hustší konzistence vrstvíme na skoro upečená stehna. Takto připravená stehna zapékáme při teplotě 160 stupňů ještě alespoň 20 minut.
Příloha: smažené bramborové hranolky