Lázeňské lesy Karlovy Vary investují do vyhlídek a stezek

12. říjen 2006

Lázeňské lesy Karlovy Vary investovaly letos do údržby a výstavby nových altánů a stezek kolem města téměř šest milionů korun. Je to skoro o tři miliony více než loni. Pozornost soustředily především na budování sítě cyklostezek, která se rozšířila o několik kilometrů. Kromě údržby nynějších altánů byl otevřen i jeden nový na vyhlídce Tři kříže, odkud je nádherný pohled na centrální část lázní.

Výhled od Tří křížů je považován za jeden nejhezčích v Karlových Varech. a Altán, který tady před časem stál, ale shodili ze svahu neznámí vandalové. Nový je větší a lépe ukotven. Altán, který stál kolem 250.000 korun, je celý ze dřeva. Na jeho stavbu přispěla 50.000 korun rodina Donthů, která už žije v Karlových Varech desítky let.

Logo

K altánu lze vyjít pěšky, zdatnější se mohou pokusit o výšlap na kole. Od Tří křížů vedou výletní trasy lázeňskými lesy kolem celých Karlových Varů. Kvalita cest se rok od roku zlepšuje, dostávají zejména nový povrch. Letos se oprav dočkaly například stezky od Poštovního dvora až k rybníku Kolovák. Spravují se také cesty z Tuhnic do Doubí a některá další úseky. Na cyklostezky přispěl i Karlovarský kraj částkou přes 1,2 milionu korun.

Výši investic do vybavení v lesích chtějí Lázeňské lesy, jejichž jediným vlastníkem je město, zachovat i v příštím roce. A pokud to bude možné, tak i navýšit. V plánu je rekonstrukce dalších altánů a cest, ale i vybudování dvou nových rozhleden. Jedna má stát poblíž Karlových Varů u Odeře. Menší rozhledna za půl milionu by pak měla stát na kopci za magistrátem.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio