Lidé ve 13 městech Plzeňského kraje si mohou zazpívat koledy s Českým rozhlasem

11. prosinec 2013

Tisíce lidí v Plzeňském kraji dnes opět spojí zpívání koled s Českým rozhlasem Plzeň. Prostřednictvím unikátního rozhlasového radiomostu se propojí 13 měst a v 18 hodin lidé zazpívají dvě nejznámější české koledy Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán. Záměrem celé akce je připomenout, že Vánoce nejsou jen o nákupech a shonu, ale především o klidu, lásce a pohodě.

Český rozhlas Plzeň chce touto akcí také zprostředkovat vánoční atmosféru těm posluchačům, kteří se z různých důvodů nemohou zpívání na náměstích přímo zúčastnit. Zpěv koled se proto bude vysílat v přímém přenosu.

„Na všech náměstích měst, která se připojí k tomuto projektu, musí být někdo šikovný, kdo naladí vysílání Českého rozhlasu Plzeň, a to pak je slyšet v amplionech. To znamená, že když vysíláme přímým přenosem všechno zpívání, co se odehrává na plzeňském náměstí, tak ho současně slyší i v těch městech. A to je právě to kouzelné, že všichni společně si pak můžou zazpívat dvě nejznámější české koledy,“ vysvětluje manažer komunikace Českého rozhlasu Plzeň Pavel Bouda.

Už šestnáctému společnému zpívání bude jako obvykle předcházet doprovodný program.

„Zpívání koled je vlastně vyvrcholení. Na všech náměstích začíná kulturní program už o něco dříve, na plzeňském náměstí konkrétně už v půl čtvrté,“ doplňuje Pavel Bouda.

V Plzni se bude zpívat na náměstí Republiky, ale také před radnicí na Slovanech. Dále pak v Klatovech, Domažlicích, Přešticích, Sušici, Bělé nad Radbuzou, Chlumčanech, Mirošově, Blovicích, Spáleném Poříčí, Kasejovicích, Stříbře a Hrádku u Rokycan.

autor: čer
Spustit audio