Mangové osvěžení
Sladké mango je výborné ovoce pro přípravu osvěžujících lahůdek. Zuzka Plíšková doporučuje dva velmi jednoduché způsoby úpravy tohoto exotického ovoce.
Mangové lassi
Budete potřebovat:
- 350 ml mléka
- 250 g bílého jogurtu
- 2 střední manga
- mletý kardamom
- lžíci medu
Postup:
1. Mangovou dužinu nakrájíme na kousky a necháme zmrazit.
2. Smícháme mléko, jogurt, kardamom a med.
3. Spolu s mangem dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
4. Popíjíme vychlazené v horkých dnech.
Mangové nanuky
Budete potřebovat:
- 200 g bílého jogurtu
- 1 mango
- 1 lžíci moučkového cukru
- trochu strouhaného zázvoru
- čerstvou mátu
Postup:
1. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky.
2. Společně se zázvorem, jogurtem, mátou a cukrem rozmixujeme dohladka.
3. Rozdělíme do tvořítek na nanuky a necháme nejlépe přes noc v mrazáku.
Související
-
Mousse de mango
Dnes nás čeká poslední díl seriálu Mexiko na Moravě. Na závěr jsme si připravili tip na chutný dezert. To proto, aby naše mexické menu bylo kompletní.
-
Sušená dýně chutná lépe než mango. Jen je třeba vědět, jak na ni
Nejlepší dárky jsou ty, které pro své drahé sami vyrobíme. A může to být například i dárek jedlý. Co byste řekli sušenému ovoci?
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.