Mariánské Lázně chtějí zachovat stáčírnu minerálních vod

29. listopad 2006

Budovu stáčírny minerálních vod, kterou donedávna využívala společnost Marienbad Waters, chce zachovat radnice v Mariánských Lázních. Společnost je nyní v likvidaci a město hledá nového nájemce, který by činnost ve stáčírně obnovil.

Rada v minulých dnech přijala usnesení, že souhlasí s dalším pronájmem areálu stáčírny minerálních vod za podmínek, že nový nájemce zachová účel nájmu a obnoví výrobní činnost minimálně v rozsahu činnosti dosavadního nájemce a převezme jeho všechny závazky vůči městu. Smlouva o nájmu by měla být na deset let. Město zároveň chce, aby nový provozovatel vybudoval novou provozovnu v Úšovicích, kam by se po skončení pronájmu výroba přestěhovala.

Největší příjmy městu plynou z ochranných známek Pramen Excelsior a Rudolfův minerální pramen. V roce 2003 to bylo 1,2 milionu korun, v roce 2004 1,6 milionu korun, vloni 806.000 korun a letos do října 240.000 korun. Částka byla podle smlouvy závislá na obratu. Nyní je firma v likvidaci a platí za známky podle splátkového kalendáře. Používání ochranných známek by měl získat nový majitel.

Logo

Stáčírna je už od konce září zavřená. Jejích dvacet zaměstnanců dostalo výpověď a společnost je na prodej. Ten by se měl uskutečnit do konce roku. O koupi už mají zájem dvě firmy.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio