Masová haše

podle paní Venduly z Rokycanska


Ingredience
  • 500 g vepřového masa (vařeného, nejlepší je plecko)
  • 5 vajec
  • 5 housek nebo rohlíků
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • trochu soli a pepře dle chuti
  • 6 stroužků drceného česneku
  • 2 lžíce majoránky

Housky nebo rohlíky si nakrájíme na kostičky a namočíme do vlažné vody. Necháme nabobtnat, vymačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a majoránku, maso (buď nakrájené na kostičky nebo namleté), posekanou petrželku a vejce. Vejce můžeme přidat celá, nebo zvlášť žloutky a z bílků ušleháme sníh. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme směsí a pomalu pečeme do růžova. Jako příloha se hodí vařené brambory a okurka.