Městský bytový fond v Chebu by měl mít jednoho správce

Chebská radnice hledá nového správce městského bytového fondu. V nejbližších týdnech se tak změní dosud v Chebu platící systém. Obecní byty zde spravuje hned několik realitních kanceláří. Jediným správcem by se měl stát vítěz výběrového řízení, které radnice vyhlásila.

O městské byty se dosud staraly firmy Marketa Remone a Terea. Občas město využívalo služeb i třetí firmy. Vzhledem k postupnému úbytku městských bytů ale vedení města chce, aby se o městské byty starala jediná firma. Podle něj bude komunikace s jediným správcem bytů jednodušší a tím, že firma převezme správu všech městských bytů, mohou i klesnout náklady. Nyní platí město zhruba 130 korun měsíčně za správu jednoho bytu. Navíc chce Cheb vytvořit s vítězem konkurzu novou mandátní smlouvu, podle které má správce částečně nést dluhy nájemníků. Firmě by se dluh samozřejmě vyrovnal, když si částku od nájemníka vymůže.

Cheb

Město v současnosti vlastní zhruba 2000 bytů. Před začátkem privatizace jich mělo asi 4500. Cílovým stavem je zhruba 1650 bytů, které by si město mělo ponechat.

autor: zdt
Spustit audio