Mezinárodní letní jazyková škola ZČU v Plzni nabídne kurzy stovkám zájemců

24. duben 2012

Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem, říká jedno české přísloví. Šanci na zlepšení jazykové vybavenosti nabízí už tradičně studentům i široké veřejnosti Mezinárodní letní jazyková škola Západočeské univerzity v Plzni.

Mezinárodní letní jazyková škola nabídne během tří červencových týdnů kurzy osmi jazyků pro začátečníky a pokročilé. Letos zájemcům připravila studium angličtiny, francouzštiny, ruštiny, italštiny, němčiny, španělštiny, portugalštiny a českého jazyka pro cizince na různých úrovních podle vyspělosti studenta. Novinkou je například třítýdenní kurs na přípravu ke státnicím z angličtiny.

Největší zájem na letní jazykové škole je o angličtinu, proto tu vycházejí vstříc i odborným skupinám a pořádá se například týdenní kurs pro právníky.

Katedra blízkovýchodních studií na filozofické fakultě pořádá už osmým rokem Letní intenzivní školu arabštiny, hebrejštiny a turečtiny. Bude probíhat v druhé polovině srpna. Celkem univerzita připravila na léto pro veřejnost čtyři letní školy pro děti i dospělé.

Součásti Mezinárodní letní jazykové školy v Plzni je i doprovodný program. Sem patří besedy s lektory, promítání filmů ale také výlety do okolí.

autor: mkl
Spustit audio