Motorkář Radek rád vyráží na výlety po Slovensku: Je to super relax. Poznáte spoustu báječných lidí

8. červen 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:48 Rozhovor s moderátorem Alešem Cibulkou
  • 04:43 Módní trendy a pánská móda na léto
  • 08:21 Sluneční brýle, na léto nezbytné i jako módní doplněk
  • 12:41 Třetí díl seriálu o etiketě s Danielem Šmídem
  • 17:34 Povídání o životním stylu motorkářů
  • 20:59 Vypravíme se do společnosti milovníků dobrého vína

Rachot motorů, vůně benzínu a spousta nespoutané koňské síly na dvou kolech. To vše na vás čeká na nejrůznějších srazech motorkářů. Letní sezóna už jim začala a tak se s nimi můžete setkávat stále častěji na silnicích po celé republice. Motorkám jako svému životnímu stylu se věnuje stále více lidí. A nejsou to jen mladí, ale i pánové v letech nedají na své naleštění stroje dopustit.

Čtěte také

Motorkářem je celoživotně i Radek, který žije ve východních Čechách a na motosrazy se vydává i na Slovensko. Cesta na motorce je pro něj stylem žití a k našim východním sousedům vyráží na dvou kolech i proto, že tam žijí jeho příbuzní. Tohoto nadšence proto pozval k mikrofonu redaktor Karel Sladký.

„Na Slovensku jsme byli už několikrát. Byli jsme v Košicích i v Tatrách, Slovensko je krásná země. Domluvíte se tam bez problémů, takže dobrý!

Jaké jsou tam možnosti pro motorkáře, protože na Slovensku je řada přírodních rezervací a chráněných území?
„Jezdíme klasicky na asfaltkách, nejezdíme nikde lesem. A řekl bych, že slovenské cesty jsou kvalitativně srovnatelné s našimi. Určitě ne horší.“

Štrbské Pleso ve Vysokých Tatrách

Jak vítají Slováci motorkáře? A co slovenští motorkáři?
„Na silnici se vždy pozdravíme, ale myslím si, že tam není tak silná motorkářská komunita jako u nás. Ale všude vás přijmou s otevřenou náručí, lidé jsou tam pohostinní a přátelští. Popovídáte si s nimi, my jezdíme taková parta, to je samá srandička. A nikdy jsme nikde neměli žádný problém. Letos se tam chystáme opět na začátku července.“

Čtěte také

„Jedeme na týden a budeme spát po penzionech a hotelech. V pohodě urazíme za celý den třeba 400 nebo i 500 kilometrů, jak to vyjde. Potom večeře, pivko a jdeme spát. A cenově je to také v pohodě dostupné I motorky jsou u nás myslím cenově dostupné a lidi to prostě baví. Je to takové odreagování od dnešního běžného, rychlého života.

Čím je pro vás motorkářství?
„Je to super relax. Člověk sice musí být v rámci dopravního provozu neustále ve střehu, ale jinak je to neskutečné. Spoustu báječných lidí poznáte, přijedete na benzinovou pumpu, každý si s vámi popovídá. Ptají se odkud a kam jedeš, odkud jsi. Je to bezva, dodává s úsměvem motorkář Radek.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související