Musíme hrát na výsledek, říká plzeňský stoper Hubník před odvetou s Maccabi

4. srpen 2015

Fotbalisté plzeňské Viktorie doufají, že po zpackaném zápase s pražskou Duklou předvedou v domácí v odvetě 3. předkola ligy mistrů podstatně lepší výkon. Ze hřiště Maccabi Tel Aviv si přivezli slibnou výhru 2:1. Plzeňský stoper Roman Hubník tuší, že hotovo ještě není, zároveň se ale snaží být alespoň mírným optimistou.

„Očekávám hlavně výhru, pobavit fanoušky a postup, protože je to velice důležitý zápas,“ říká Roman Hubník.

„Jsou hodně nepříjemní hlavně v ofenzivní části, takže musíme dávat pozor. Bude důležité, abychom nehráli jenom zezadu, ale pokusili se střelit nějaké branky a rozhodnout co nejdříve,“ dodává.

Jenže branku – a ne jednu – musí střelit i izraelský mistr, pokud tedy stále ještě pomýšlí na postup. Bezhlavé útočení ale plzeňský stoper nečeká.

„Nemyslím si, že od začátku půjdou úplně do útoku, ale určitě se budou tlačit více než doma, protože tam jim to nevyšlo. Hlavně my nesmíme bláznivě útočit, musíme hrát chytře a hlavně na výsledek,“ vysvětluje.

Skóre úvodního zápasu v Izraeli mluví jasně – pokud chce Maccabi uspět, musí vyhrát ve Štruncových sadech o dvě branky, nebo vyhrát o gól a vstřelit alespoň tři. V tom případě půjde dál.


Nemyslím si, že od začátku půjdou úplně do útoku, ale určitě se budou tlačit více než doma, protože tam jim to nevyšlo. Hlavně my nesmíme bláznivě útočit, musíme hrát chytře a hlavně na výsledek

Roman Hubník by si především přál, aby jako první skórovali viktoriáni.

„Když dáme gól, vždycky se zklidníme, ale hlavně musíme pamatovat na zadní vrátka, protože oni jsou v ofenzivě hrozně rychlí a kvalitní hráči. Je to nejdůležitější zápas sezony. Na Dukle nám to nevyšlo, ale teď si nemůžeme dovolit ztrátu a hlavně vyřazení, takže uděláme všechno pro to, abychom postoupili dál,“ věří.

A stejně tak věří i tomu, že i tentokrát Plzni pomohou vlastní fanoušci. Ostatně jako vždy.

„Jestli přijede Tel Aviv nebo Hradec Králové, Budějovice, Sparta, je úplně jedno. Lidé tady tím žijí a vždycky nám vytvoří perfektní atmosféru,“ uzavírá obránce Viktorky.

Ve Štruncových sadech budou fanoušci svůj klub povzbuzovat ve středu od 20.45 hodin.

autoři: jnm , sib
Spustit audio