Na jamboree v Plzni se sjedou dvě tisícovky skautů

27. duben 2005

Na 2000 skautů z Česka i zahraničí se koncem týdne sjede do Plzně. Skautské jamboree, neboli setkání pod širým nebem, se uskuteční od čtvrtka do neděle u Velkého boleveckého rybníka. Celou akci bude provázet ústřední hra na téma plzeňského znaku. V průběhu jamboree bude také pokřtěno šest nových ulic v severní části města. Ponesou jména vztahující se ke skautskému hnutí.

Jak uvedl organizátor Antonín Kříž , v programu setkání budou využity možnosti vodní plochy rozsáhlého rybníka a přilehlých lesů. Připraveny jsou hry a akce pro všechny věkové kategorie i pro tělesně handicapovanou mládež.

Logo

Akce vyvrcholí v sobotu průvodem skautů, který půjde z Chodského náměstí přes Klatovskou třídu na náměstí Republiky. Na náměstí a v Mlýnské strouze skauti připraví na sobotní odpoledne pro plzeňské děti mnoho her: nestandardně pojaté koloběžkové závody, živou deskovou hru, stavbu pyramidy, lasování a další.

V sobotu pak také zástupci prvního plzeňského obvodu pokřtí šest ulic v okolí ulice Kotíkovské . Ponesou názvy, které mají vztah ke skautskému hnutí Ulice, které vznikly v nově budovaném komplexu bytových domů a rodinných domků, budou nazvány Skautská, Foglarova, Tleskačova, Dušínova, Metelkova a Hojerova. Jména navrhl náměstek plzeňského primátora Petr Náhlík. Sám je skaut, známý pod přezdívkou Vokoun. Zastupitelstvo obvodu jeho návrh schválilo.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio