Na náměstí v Dobřanech zahájí promítání letní kino

23. červenec 2013

Letní kino byste v Dobřanech u Plzně hledali marně. Přesto tu dnes zahájí promítání filmů pod širým nebem. A to přímo na náměstí, které bude až do 3. srpna fungovat jako Dobřanský letňák.

Dobřanský letňák zahájí provoz programem pro náctileté. Ten začne na náměstí už v 19 hodin a odstartuje ho diskotéka s DJ Rockstarem. Na ni naváže promítání filmu Diskopříběh.

„Protože tento film byl mimo jiné natáčen i v nedaleké Plzni, připravili jsme i krátký vstup, takzvaná Filmová místa, kde budete mít možnost vidět dobové fotografie z Plzně, kde byl film Diskopříběh točen, a porovnat je s těmi samými fotografiemi ze stejných míst, ale ze současnosti,“ říká ředitelka Městského kulturního střediska Simona Sýkorová.

Během dalších večerů se diváci mohou těšit jak na české, tak zahraniční filmové hity.

„Z těch zahraničních bych vyzvedla například film Hobit – neočekávaná cesta. A na dobřanské náměstí určitě patří film Okresní přebor, který zastupuje české filmy,“ láká Simona Sýkorová.

Program Dobřanského letňáku je zveřejněn na webových stránkách města. Začátek projekcí je vždy v půl desáté večer a vstup je zdarma.

autor: čer
Spustit audio