Na plzeňské nudistické pláži je letos v létě živo, nově je vybavená přírodními zástěnami

25. srpen 2023 13:55, aktualizováno

Plzeň disponuje kromě klasických také nudistickou pláží. Najdete ji u Velkého boleveckého rybníka poblíž kempu Ostende. Letos na ní přibyla novinka – přírodní zástěny z vrbových prutů.

Nudistická pláž v Plzni na Boleváku

Pláž označuje několik cedulek včetně jedné s logem Správy veřejného statku města Plzně. Ze strany města jde ale spíše o trpěnou aktivitu, oficiálně pláž nudistickou není. Od letošního roku je vybavena novými zástěnami z vrbového proutí, které Správa nechala nainstalovat na popud občanů. „Zaznívaly dotazy, zda je vhodné, aby bylo z promenádní cesty vidět na tuto část pláže. Zástěnami jsme vyšli vstříc oběma stranám,“ vysvětlil ředitel Správy veřejného statku Milan Sterly. „Místo, kde se sdružují nudisté, tu vzniklo historicky. Pokud zde nejsou žádné problémy, nevadí nám to.“

Nudistická pláž v Plzni na Boleváku

Tu a tam přijde z pláže oznámení na policejní služebnu. „Evidujeme i kuriózní případy, například hlášení, abychom přišli zkontrolovat člověka, který se na pláži pohybuje v plavkách a nechce si je svléct,“ podělila se mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Lákalo by vás nudistickou pláž vyzkoušet? Pak byste si měli dobře hlídat intimní partie, jak radí plzeňská kožní lékařka Barbora Divišová. Dle ní jsou části těla, které pravidelně nevystavujete slunečnímu záření, citlivější na zarudnutí a náchylnější na spálení. Měli byste si je tedy namazat opalovacím krémem s vyšším ochranným faktorem.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio