Na univerzitě třetího věku v Plzni začínají zápisy. Zájemci se mohou těšit na nové obory

19. srpen 2013

Na Univerzitě třetího věku Západočeské univerzity v Plzni začínají dnes zápisy. Ta je určena seniorům, kteří se stále chtějí učit něco nového a zároveň poznat vrstevníky s podobnými zájmy.

Český jazyk a kultura člověka, dějiny hudby, praktická mykologie, psychologie nebo základy meteorologie. To jsou jen některé z novinek, které na nadcházející akademický rok připravila univerzita třetího věku. Cena studijních oborů se pohybuje od tří set po tisíc korun za semestr.

„Kdo s námi bude chtít studovat v následujícím akademickém roce, tak by měl přijít od 8 do 12 hodin nebo od 13 do 15 hodin do Husovy ulice, kde je ekonomická fakulta a sídlí univerzita třetího věku,“ říká tajemnice univerzity třetího věku Magdalena Edlová.

„Pondělí je vyhrazeno pro ty, kteří u nás ještě nikdy nestudovali. V úterý 20. a ve středu 21. srpna mohou přijít všichni ti, kteří už k nám chodili a znovu si něco pro tento akademický rok vybrali. A zase jsme tu od 8 do 12 a od 13 do 15 hodin, ve středu od 8 do 13 hodin,“ dodává.

Vlastní zápisový den na vybrané obory pak budou mít mimo jiné i Klatovy, Plasy, Sokolov, Tachov a Bor.

Plzeňská univerzita třetího věku funguje už jednadvacátým rokem. Zahajovala s necelou devadesátkou posluchačů. V minulém akademickém roce už ji navštěvovalo více než třináct stovek lidí. Jejich věk se pohyboval mezi 65 až 80 lety.

autor: en
Spustit audio