Návštěvníky festivalu Rock for People Europe v Plzni ochladí ve vedru kropicí vozy

3. červenec 2015

V Plzni začíná třídenní hudební festival Rock for People Europe. Do areálu DEPO2015 a do Papíren zavítají podle odhadů tisíce návštěvníků, očekává se také velmi horké počasí. Podle předpovědi mohou teploty na západě Čech překročit 34 stupňů Celsia, organizátoři proto sáhli k několika opatřením.

„Posílili jsme počet míst, kam se lze schovat před přímým sluníčkem, slunečníků, krytých zón. Zásadním způsobem došlo i k posílení nealko sortimentu v samotném areálu a navýšil se počet korýtek s vodou, která je v celém areálu pitná,“ vypočítává mluvčí festivalu Jiří Hlinka.

Připravené jsou podle něj také kropicí vozy, které vždy před začátkem koncertů skropí a ochladí celý areál.

„Hasiči budou s kropicími vozy připraveni i v průběhu odpoledních a večerních hodin. V případě, že by opravdu teplota dosáhla nějakých maxim, tak po domluvě s managementy kapel jsme připraveni skrápět i fanoušky před hlavním venkovním pódiem,“ doplnil Hlinka.

V prostorách Depa 2015 v Plzni začal festival Rock for People Europe

Plzeňská část festivalu, který se tradičně koná v Hradci Králové, startuje dnes a skončí v noci z neděle na sváteční pondělí. Program čítá kolem stovky bodů, v pátek zahrají třeba Pete Doherty, Modestep či Fink, zítra pak vystoupí metaloví Motörhead, Guano Apes a v neděli The Parov Stelar Band nebo Vojta Dyk v doprovodu B-Side Bandu.

Podobná akce zatím v Plzni nebyla. Program se bude odehrávat na obří venkovní scéně v Depu2015 a také v Papírně, místa propojuje lávka přes Radbuzu.

autor: lum
Spustit audio