Návštěvníky rekreační oblasti Hnačov čeká v letní sezoně několik novinek

31. květen 2018

Hnačov na Klatovsku letos zčásti vyřešil problém s koupáním ve svém kempu. Obec totiž dlouhodobě trápí špatná voda v přilehlém rybníku. Ten patří Klatovskému rybářství, které připravuje jeho rekonstrukci, ale už několik let se v rybníku koupat nedá.

Kdysi vyhlášená rekreační oblast přestala lákat turisty. To by se ale letos mohlo změnit. Než sezona začne, musí se areál kempu na Hnačově pro nové návštěvníky připravit. „Po zimě musíme udělat kompletní údržbu. To znamená odklidit listí a další odpad, který se tu za zimu nahromadí, posekat trávu, uklidit a vyvětrat chaty a podobně,“ popsal starosta Hnačova Milan Přerost.

Hlavní novinkou letošní sezony je to, že letos si návštěvníci kempu bez obav zaplavou. „Obec vybudovala požární nádrž. Důvodem byla požární bezpečnost, protože příští rok bude vypuštěný rybník, tak aby obec měla náhradní zdroj vody. Nádrž má kapacitu zhruba 300 kubíků vody a měří 10 x 20 metrů. Sice to není vysloveně bazén, ale koupat v ní nikomu zakazovat nebudeme. Pochopitelně na vlastní nebezpečí,“ upřesnil Milan Přerost.

Na koloběžce po kraji

Jako další novinku si obec připravila půjčovnu koloběžek. „ Jedná se o koloběžky s většími koly na delší tratě. Není to vysloveně terénní koloběžka, ale na cyklotrasy a pěší stezky to úplně stačí. Návštěvníci mohou vyrazit například na turistickou trasu kolem rybníka, která má šest kilometrů a je vhodná i pro začátečníky,“ doplnil starosta Přerost.

Nudit se nebudou ani děti. Pro ty, které nemají sourozence nebo kamarády ke hře, obec na hřišti vybudovala odrazovou zeď, na níž je namalovaná fotbalová branka a tenisová síť.

Obec letos do kempu investovala 2,2 milionu korun.

autoři: en , jik
Spustit audio