Nedělní Noční linka: Umíte se smát?

30. prosinec 2018

Jak se říká, někdo má a jiný nemá smysl pro humor. Faktem zůstává, že když už ho máme, každý se smějeme něčemu jinému. A smích může mít mnoho podob...

Hlasitý řehot, tichý smích jen tak do dlaně, někdo se plácá do stehen, případně plácá do některých částí těla svého souseda. A někdo se zase směje tomu, čemu se nesměje nikdo jiný.

Moje maminka se nesmála ani nahlas ani potutelně. Neměla ráda vtipy, nesmála se ani u grotesek Charlieho Chaplina – a to se na ně dívala docela ráda. Louis de Funés ji nechával naprosto chladnou, my s tátou jsme padali do vývrtky a ona na otázku: „tobě se to nelíbí?“ roztomile odpovídala „ale líbí, co pořád máte?“.

Poslední Noční linka roku 2018 bude o schopnosti smát se, o té očistě, kdy přestaneme myslet na starosti všedních dnů a prostě se řehtáme. Nesmyslům a zdánlivé nelogičnosti Felixe Holzmanna, Vladimíra Menšíka a mnoha dalších.

Některé z nich uslyšíte v Noční lince a taky budu chtít znát, čemu se smějete vy a zda máte ve svém kapsáři nějaký vtip či událost, které vás v životě rozesmály.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.