Některé školy už uzavřely klasifikaci

16. červen 2022 19:48, aktualizováno

S blížícími se letními prázdninami začínají učitelé uzavírat klasifikaci. V předchozích dvou letech museli při hodnocení žáků zohlednit pandemii koronaviru, letos řeší, jak oznámkovat ukrajinské děti.

Plzeňské základní školy nemají jednotný termín pro uzavření klasifikace a někde se ještě pár dní budou žáci zkoušet. Uzavřenou klasifikaci mají učitelé třeba na 21. základní škole v Plzni. Podle pedagogů nejsou znát rozdíly ve výkonech žáků před a po pandemii. Stejně jsou ale rádi, že můžou děti potkávat osobně. „Ve škole je mozek stimulovaný úplně jinak, než když ráno zůstanete v pyžamu a sednete k počítači,“ myslí si třídní učitel osmé třídy Ladislav Grygar. „Určitě je znát, že jsme na ten prezenční způsob znovu nabíhali, příští rok už snad půjde vše normálně,“ doufá.

„Jsme velká škola, takže abychom stihli vytisknout vysvědčení, máme už uzavřené známky,“ vysvětlil ředitel školy Martin Prokop s tím, že děti pandemickou pauzu skvěle dohnaly a dobře se daří i zhruba dvaceti Ukrajincům, kteří na školu přišli teprve nedávno. „Řešili jsme na pedagogické radě, zda nebudeme měnit způsob klasifikace, ale ukrajinské děti se dobře integrovaly, takže je můžeme hodnotit stejně jako české žáky."

autoři: Martina Klímová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio