Nemocnice v Domažlicích vylepšila urgentní příjem, pacienti nebudou muset putovat po ambulancích

13. leden 2024 11:00

Domažlická nemocnice zmodernizovala a zvětšila urgentní příjem, teď bude přijímat víc pacientů včetně dětí a dospělých, které přiveze zdravotnická záchranná služba.

Nový urgentní příjem Domažlické nemocnice

Víc místa pro personál i pacienty, diskrétní zóna pro příjem nemocných, ale i nová lůžka intenzivní péče včetně moderní techniky a vybavení. To všechno nabízí nový urgentní příjem v nemocnici v Domažlicích. Vznikl úpravami, přístavbou a modernizací za pět milionů korun původních provizorních prostor. Teď zde budou zdravotníci přijímat více pacientů než dosud, a to včetně dětí. Urgentní příjem bude fungovat nepřetržitě a na běžný provoz najel od pátku 12. ledna.

Nový urgentní příjem Domažlické nemocnice

Pacienti budou na příjmu rozřazeni do pěti kategorií dle časové naléhavosti, aby se jim dostalo tak rychlé péče, jakou potřebují. Vše se zde odehrává za zavřenými dveřmi, pro pacienty je zajištěno soukromí a spolehnout se mohou na naprostou diskrétnost. Akutní zóna urgentního příjmu je špičkově vybavená a je zde k dispozici vše, co lékař potřebuje pro stabilizaci a zajištění pacientů, a to i takových, jejichž stav je opravdu vážný. Velkým plusem je, že pacienti nebudou muset obcházet ambulance a laboratoře, ale všechna vyšetření proběhnou na jednom místě. „Další výhodu představují expektační lůžka, kde může pacient pobýt až 24 hodin, a to i s rodinným příslušníkem, a nemusí čekat nikde na chodbě, až na něj dojde řada,“ popisuje ředitel domažlické nemocnice Petr Hubáček.

Nový urgentní příjem Domažlické nemocnice

V následujících měsících by měly na urgentním příjmu vzniknout ještě například izolační boxy pro postižení infekčním onemocněním, zákrokový sálek a celé diagnostické centrum. Hotovo by mohlo být dle Petra Hubáčka už koncem příštího roku.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio