Netradiční prohlídky proběhnou o víkendu na hradě Kašperk

27. březen 2019 14:27

Kašperk se otevře o víkendu návštěvníkům během netradičních prohlídek. Budou určené především zájemcům o práci na hradě. 

Zájemci o brigádu na hradě Kašperk mohou o víkendu zavítat na tamní vůbec první den otevřených dveří. Ten se koná v sobotu od 10 do 16 hodin. Návštěvníci se dozvědí, co všechno taková práce na hradě vlastně obnáší. Součástí bude i prohlídka s kastelánem Zdeňkem Svobodou. „Budeme brát lidi s průvodcem do hradu a budeme jim vysvětlovat, co ta práce obnáší, obeznámíme potencionální zájemce s tím, jaké je to prodávat na Kašperku třeba placky nebo medovinu, ale současně takovou hravou formou sdělíme, co pro nás hrad znamená a co pro nás znamená na takovém místě pracovat,“ řekl kastelán.

Na hradě se letos opět chystá bohatý program na Velikonoce, zpestřený podáváním zeleného piva a divadelním představením. Další akce se chystá na květen, proběhne již tradiční Kašperk za doby Karla IV. O prázdninách opět nebudou chybět noční prohlídky, a to ve dvou termínech, ani divadelní představení spolku Kašpar Rozmarné léto. Letos bude doplněné o bonus, kdy lidé uvidí, co se děje v zákulisí nebo v maringotce právě ve chvíli, kdy se neodehrává žádná scéna. Koncem srpna bude hrad hostit představení Enigmatické variace.

autoři: Martina Klímová , Michaela Svobodová
Spustit audio