O pořadu Poznáváme Šumavu

Šumava skrývá mnohá tajemství, o kterých možná víte, ale možná je neznáte. Pořad vám poodhalí mnohá tajemství a zajímavostí právě z našeho největšího národního parku.

Jak se počítají letokruhy na pařezu a co všechno dokáží povědět o mnohasetletém životě stromu? Proč bobr kácí stromy, jaká je nejtajemnější hora Šumavy nebo který smrk je na Šumavě nejstarší? Na tyto otázky dostanete odpovědi v pořadu Poznáváme Šumavu, který připravuje bývalý redaktor Českého rozhlasu Plzeň a současný tiskový mluvčí Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Jan Dvořák.

Je totiž přímo u pramene na Šumavě. Navíc má kolem sebe odborníky, kteří zjistili mnohé zajímavosti o fauně, flóře, lesu, jezerech, rašeliništích nebo o zajímavých zákoutích.

Historie pořadu: 

Rubrika je vysílána na vlnách Českého rozhlasu Plzeň od 2. listopadu 2014.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
neděle 15:10; repríza: středa 09:30Plzeň
neděle 15:10; repríza: středa 09:30Karlovy Vary

Poslední záznamy

Další pořady

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>

  • Návraty do minulosti

    Vojta Kotek připomíná významné osobnosti, události, objevy, vynálezy, technické novinky a stavby, které se pojí s naší historií.

  • Mezi nebem a zemí

    Magazín o víře a spiritualitě. Reportáže, rozhovory, pozvánky a aktuální informace o událostech duchovního života.