Tuňákové muffiny
V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají. Připravte si tuňákové muffiny!
Co potřebujete?
- 200 g cottage sýru
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 60 g jemných ovesných vloček
- 3 vejce
- půlku červené cibule
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 lžičku kari koření
- špetku soli a pepře
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse rozšleháme cottage sýr s vejci.
- Osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením.
- Dále najemno nakrájíme cibuli a z tuňáka slijeme šťávu.
- Poté tyto ingredience přidáme do mísy, stejně tak jako mouku a vločky.
- Nakonec vše zasypeme nahrubo nakrájenou bazalkou a promícháme.
- Muffinové košíčky pak naplníme po okraj a pečeme asi půl hodiny.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.