Tuňákové muffiny

V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají. Připravte si tuňákové muffiny!

Co potřebujete?

  • 200 g cottage sýru
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce
  • půlku červené cibule
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžičku kari koření
  • špetku soli a pepře

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. V míse rozšleháme cottage sýr s vejci.
  3. Osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením.
  4. Dále najemno nakrájíme cibuli a z tuňáka slijeme šťávu.
  5. Poté tyto ingredience přidáme do mísy, stejně tak jako mouku a vločky.
  6. Nakonec vše zasypeme nahrubo nakrájenou bazalkou a promícháme.
  7. Muffinové košíčky pak naplníme po okraj a pečeme asi půl hodiny. 
autor: Karolina Antlová

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.