Nová publikace představuje krásy lázeňského kraje

27. říjen 2006

Karlovarský kraj má novou výpravnou publikaci nazvanou Krásy lázeňského kraje. Textovou část chystali dva roky karlovarská publicistka Eva Hanyková a fotograf Miloš Heller. Ten se ale vydání knihy, která opustila tiskárnu letos na podzim, už nedočkal. Zemřel náhle loni v listopadu. Publikace vyšla v nákladu 2000 kusů a bude sloužit pro reprezentaci Karlovarského kraje například na veletrzích cestovního ruchu.

Téměř třísetstránková publikace je vytištěna ve čtyřjazyčné mutaci. Kromě češtiny doprovází fotografie také němčina, ruština a angličtina. Náklady na její výrobu dosáhly zhruba 860.000 korun. Karlovarský kraj z toho zaplatil čtvrtinu a zbývající část získala Lázeňská ediční společnost jako vydavatel knihy v rámci dotačního programu Interreg IIIA Evropské unie. P

Logo

ublikace Krásy lázeňského kraje ve své větší části představuje Karlovy Vary. Další části ukazují ostatní významná lázeňská místa v regionu i důležitá města. Seznámit se v ní lze také například s historií minerálních pramenů a pitných kúr. Nechybí přehled balneoprovozů a rovněž zajímavostí spojených výhradně s Karlovarským krajem. Obsahuje i kapitoly věnované současnému kulturnímu a společenskému dění a připomíná řadu významných návštěvníků regionu z minulosti i současnosti.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio