Nový kouč Krejčí má jasno. Chce navázat na fotbal, který Plzeň hrála pod Vrbou

19. srpen 2015

Žák Pavla Vrby. I takovou nálepku má nový trenér fotbalové Viktorie Plzeň Karel Krejčí. A ve Štruncových sadech doufají, že ono Vrbovo kouzlo začne působit velice brzy. Ve čtvrtek totiž čeká úřadujícího mistra úvodní duel play-off Evropské ligy proti Vojvodině Novi Sad.

„Vojvodina je na vítězné vlně, působí sebevědomě. Přešla přes Janov a i v lize třikrát v řadě vyhrála. V posledním utkání porazila Partizan Bělehrad, který je v play-off Ligy mistrů,“ neskrývá respekt k srbskému soupeři plzeňský kouč Karel Krejčí.

Na přípravu má extrémně krátkou dobu - pouhé čtyři dny. Ale i v tak krátkém čase je možní s týmem pracovat a jeho herní myšlení alespoň trochu změnit.

„Krajní obránci by asi měli mít vyšší postavení, na tom jsme se shodli. Uvidíme, jak se to přenese na hřiště,“poodkrývá něco málo z plzeňské fotbalové kuchyně kapitán David Limberský.

Ve Štruncových sadech by tak mohl být k vidění o něco útočnější fotbal, možná částečně podobný tomu, který Západočeši předváděli pod vedením trenérského dua Pavel Vrba a Karel Krejčí.

„Jeho fotbal mě velice oslovil, budu se snažit na něj navázat. Líbí se divákům a fotbal se hraje hlavně pro ně,“ uvědomuje si Krejčí.

„Před rokem a půl nám tu právě tenhle fotbal dělal výsledky, radost a měli jsme plný stadion. Myslím si, že je to cesta, která by se měla do Viktorie vrátit. Jestli se to povede takhle brzy, to nemůžu slíbit. Ale na hráče budu působit tak, aby se o to snažili,“ zdůraznil plzeňský kouč.

Zda na slova plzeňského kapitána skutečně dojde, se dozvíme ve čtvrtek večer. Přímý přenos utkání Viktorie se srbskou Vojvodinou můžete od 20.50 poslouchat na streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

Čtěte také

A hráči se snažit budou, slibuje trenérovi, ale i fanouškům David Limberský: „Přichází nový impuls. Trenéra známe a tak nějak víme, co od něj máme očekávat. Věříme, že spolupráce bude pozitivní.“

Asistent trenéra Pavel Horváth (v červeném) při tréninku plzeňských fotbalistů
autoři: jnm , Petr Hašek
Spustit audio