O titulu Stavba Karlovarského kraje může na internetu rozhodovat i veřejnost

13. červen 2006

O titul Stavby Karlovarského kraje 2006 se v šestém ročníku této soutěže utká 18 staveb a také dva projekty. Kromě odborné poroty může o vítězné stavbě rozhodovat na internetu i laická veřejnost. Mezi přihlášenými stavbami je například nový akvapark ve Františkových Lázních, přístavba krytého plaveckého bazénu v Sokolově nebo rekonstrukce kostela Nejsvětější trojice v Andělské Hoře. Autoři studií pak přihlásili návrh lyžařské haly v Chodově nebo obytný dům Lázně VI.

Pro atraktivní internetové hlasování se pořadatelé rozhodli při loňském ročníku, protože chtějí zaručit co největší objektivitu. Při soutěži v roce 2004 čelili pokusu o manipulaci s výsledky, kdy pro jednu stavbu docházely hlasy z falešných e-mailových adres. Teď je opět nejdříve nutné získat kód umožňující hlasovat pouze jednou. "Hlasující veřejnost musí odeslat SMS zprávu s danými údaji na číslo 603 323 353 a během chvíle se do mobilního telefonu vrátí přístupový klíč. Ten použije příjemce při udělování bodů na internernetové adrese http://stavby.karlovarska.net/. Na této adrese jsou pokyny o způsobu hlasování.

Logo

Na této internetové adrese uvidí zájemci rovněž 147 staveb, studií nebo projektů přihlášených do soutěže v uplynulých pěti ročnících. Vzniká tak unikátní kolekce staveb či projektů, jež vznikly v uplynulých letech na území Karlovarského kraje. To je i podmínkou pro účast v soutěži.

V loňském roce se hlasujícím lidem nejvíce líbila rekonstrukce pěší zóny T. G. Masaryka v Karlových Varech. Odborná porota ocenila stavbu kláštera Matky Boží v Novém Dvoře u Toužimi.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio