Obyčejní lidé, kteří dělají neobyčejné věci budou soutěžit o Křesadlo 2005

Vyberte nejlepší dobrovolníky v Plzeňském kraji - to je výzva Asociace nestátních neziskových organizací Plzeňského kraje ke všem lidem, kteří vědí o někom, kdo dobrovolně a nezištně vykonává společensky záslužnou práci, zachraňuje, zvelebuje, pomáhá. Soutěž, v níž nejlepší dobrovolníci budou oceněni nazvaná Křesadlo 2005 má podtitul "cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci". V Plzeňském kraji bude vyhlášena poprvé, i když v některých jiných krajích probíhá už její několikátý ročník.

Cílem udělování ceny "křesadlo" je nejen ocenit nejlepší dobrovolníky, ale vůbec vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost i respekt k těm, kteří ji vykonávají.Podle organizátorů by měla soutěž začít už v druhé polovině září a až do konce roku lidé budou moci posílat svoje návrhy na nejlepší dobrovolníky. K vyhlášení vítězů, tedy těch nejzasloužilejších, dojde počátkem příštího roku.

pomoc, pomocná ruka, dobrovolník,

Návrhy na nejlepšího dobrovolníka budou moci lidé uplatňovat prostřednictvím formuláře, kteří organizátoři připravují. Ten několikrát vyjde například v denících Bohemia, v novinách Plzeňský kraj, bude ke stažení na internetových stránkách Plzeňského kraje, Asociace nestátních neziskových organizací, bude také na stránkách našich, tedy ČRo Plzeň. Volně jako papír bude k mání na radnicích a v mnoha veřejných budovách, například i v naší rozhlasové budově v recepci.

Více našim posluchačům poví například jeden z organizátorů Křesadla pan Krajdl, který bude hostem našeho vysílání v sobotu 17. září o půl dvanácté. Patronem soutěže je hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann a výběrová komise bude složena ze zástupců Plzeňského kraje, sdělovacích prostředků, sponzorů a organizátora. Mají to být lidé s dobrou znalostí regionu.

Na vozíku s asistencí
autor: Ondřej Vaculík
Spustit audio