Okuste s námi, jak Plzeň slaví Vánoce

17. prosinec 2015

Jak se v Plzni slaví „folklorní Vánoce“? Přijďte se o tom přesvědčit v neděli 20. prosince od 17 hodin do Měšťanské Besedy. Galakoncert „Plzeňské folklorní Vánoce 2015" se zde koná pod záštitou Biskupství plzeňského a představí se během něj celá řada účinkujících.

Hlavním pořadatelem a organizátorem projektu je spolek „Lidové písně vracíme lidem“, jehož členy jsou muzikanti a zpěváci Plzeňského MLSu – malého lidového souboru. Kromě zajímavého zpracování českých lidových koled se ale v galakoncertu diváci setkají např. i s vokálními party dámského tria, jehož mottem je „jít po vnitřní síle hudby“ prostřednictvím starých, zapomenutých, i zbrusu nových melodií.

Galakoncert „Plzeňské folklorní Vánoce“ se koná v adventním období, a tak nebude chybět ani jevištní zpracování obřadů, modliteb a čarování, které se pojí k svátku sv. Ondřeje. Na scéně Měšťanské Besedy v Plzni se v rámci galakoncertu postupně představí Plzeňský MLS – malý lidový soubor, folklorní soubor Sluníčko – Rokytí a Malá muzika z Rokycan, Chodský soubor Mrákov, Prime Time Voice z Prahy a Plzeňský dětský sbor.

Poslechněte si dva Špalíčky lidových písní s pozvánkou na galaprogram „Plzeňské folklorní Vánoce 2015“!

Plzeňské folklorní Vánoce 2015 - díl 1 Plzeňské folklorní Vánoce 2015 - díl 1.
Plzeňské folklorní Vánoce 2015 - díl 2. Plzeňské folklorní Vánoce 2015 - díl 2.
Plzeňské folklorní Vánoce
autor: Jaroslav Šimandl
Spustit audio