Opravené koupaliště v Rokycanech se otevírá veřejnosti

17. květen 2007

Rokycanské koupaliště, v republice unikátní svým tvarem v podobě kapky s ostrůvkem uprostřed, se od pondělí otevírá veřejnosti. Napuštěno do něj bylo 24.000 metrů krychlových vody. Do úprav části dna a stěn investovalo město letos 14 milionů korun. Otevřeno bude denně až do 15. září.

Koupaliště s plochou 12.500 m2 se napouští povrchovou vodou z potoka. Návštěvnost už několik let přesahuje 32.000 lidí. V letošním roce chce město, které provoz dotuje částkou necelých 1,9 milionu Kč, investovat do výstavby kabin a také vybudování víceúčelového hřiště. Na výstavbu hřiště už je zpracovaná projektová dokumentace, počítáme se 2,5 milionu Kč.

Logo

Výstavba kabin by měla rozšířit jejich počet ze 100 na 150. Kabiny si lidé pronajímají na sezonu a je o ně dlouhodobě velký zájem. Pro příští sezonu se počítá i s nákupem nových atrakcí a skluzavek. Otevřeno je od pondělí do neděle od 09:00 do 20:00 hodin.

Kromě koupaliště v Rokycanech se napouštějí a otvírají další vodní plochy v kraji. Od středy je přístupné největší přírodní koupaliště v obci Babylon na Domažlicku. Připravuje se otevření koupaliště ve Kdyni, v červnu zahájí provoz letní areál se třemi plaveckými bazény v Klatovech.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio