Otevřít si vlastní pivovar není nic jednoduchého. Své o tom ví Michal Šneberger z Dolního Žďáru na Karlovarsku

Rodinný pivovar Rudohor
Rodinný pivovar Rudohor

Získal ocenění v soutěži Dobrota Karlovarského kraje nebo v Jarní ceně českých sládků. Řeč je o rodinném pivovaru Rudohor v Dolním Žďáru na Karlovarsku.

Podnik funguje od roku 2017. Začátky podle majitelů podniku nebyly vůbec jednoduché. Na čem se ale všichni shodli, je to, že jejich práce je posláním.

„V pivovarnictví jsem pracoval přes dvacet let, ve velkých společnostech. Pochopitelně ta myšlenka založit si vlastní pivovar mě provázela už od poloviny toho působení. Protože jako člověk, který se v pivovarnictví pohyboval, jsem viděl, jak velké nesnáze mají velké pivovary s těmi malými dravými štikami na trhu,“ uvedl Michal Šneberg, spolumajitel pivovaru Rudohor.

Jak dlouho trvá výroba klasického ležáku a odkud pochází receptury Rudohoru, si poslechněte v reportáži: